ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ ΑΛΑΤΟΣ

Η ηλεκτρόλυση άλατος αποτελεί αυτή τη στιγμή τον πιο υγιεινό τρόπο απολύμανσης του νερού της πισίνας. Η τεχνολογία αυτή εξελίσσεται διαρκώς την τελευταία δεκαετία και αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς.

Μερικά από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της ηλεκτρόλυσης άλατος είναι :

ΥΓΕΙΑ

Η πισίνας απολυμαίνεται αυτόματα με έναν πιο φυσικό τρόπο για το ανθρώπινο σώμα και πιο φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον.

Δεν θα υποφέρουμε πλέον από πόνο στα μάτια, ερεθισμένους βλεννογόνους, ξηρό δέρμα ή ξηρά μαλλιά. Η μυρωδιά και γεύση του χλωρίου θα εξαφανιστεί πλήρως από την πισίνα μας. Επιπλέον δεν θα έχουμε διαβρωτικό και ανθυγιεινό περιβάλλον. Αναστέλλεται η ανάπτυξη βακτηρίων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η δαπάνη για τα χημικά προϊόντα μειώνεται κατά 90%, χρησιμοποιώντας μόνο σταθεροποιητή (κατά το ξεκίνημα) και ρυθμιστή του pH. Το μόνο προϊόν που προτίθεται είναι επιτραπέζιο αλάτι. Το κόστος συντήρησης είναι ελάχιστο και η κατανάλωση ρεύματος ελάχιστη.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Δεν διαχειριζόμαστε πλέον χημικά προϊόντα. Η κατανάλωση ρεύματος είναι ίδια με αυτή ενός λαμπτήρα. Δεν απαιτείται αποθήκευση εύφλεκτων χημικών προϊόντων.

Το νερό είναι καθαρό, υγιεινό και κρυστάλλινο.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ?

Οι χλωριωτές άλατος έχουν δώσει μία νέα διάσταση στην έννοια της επεξεργασίας του νερού της πισίνας καθώς βελτιώνουν την ποιότητα του νερού, δεν απαιτούνται χημικά προϊόντα και κάνουν τη συντήρηση ευκολότερη.

Η διαδικασία της ηλεκτρόλυσης άλατος :

  1. Προσθέτουμε περίπου 4 γραμμάρια αλάτι για κάθε λίτρο νερού που υπάρχει στην πισίνα (περίπου 9 φορές λιγότερο από το αλάτι που περιέχεται στο νερό της θάλασσας και ίσο με το αλάτι που περιέχουν τα δάκρυα).
  2. Αφού διαλυθεί, ηλεκτρική τάση ασκείται μέσω ενός ηλεκτροδίου στο νερό που διέρχεται από αυτό και μετατρέπει το αλάτι σε χλώριο. Ως εκ τούτου, υπάρχει τώρα αρκετό απολυμαντικό στο νερό για να καταστρέψει τυχόν μικροοργανισμούς που μπορεί να υπάρχουν σε αυτό.
  3. Όταν το χλώριο ολοκληρώσει την αποστολή του ως απολυμαντικό μέσο, μετατρέπεται ξανά σε αλάτι. Αυτό σημαίνει ότι η συγκέντρωση σε αλάτι παραμένει σταθερή και μόνο περιστασιακά συμπληρώνουμε αλάτι για να καλύψουμε αυτό που χάθηκε κατά το πλύσιμο των φίλτρων.